تبلیغات
عکس بازیگر و خواننده picone.mihanblog.com - کاشت موز

کاشت موز

جمعه 22 اردیبهشت 1391 06:57 ق.ظنویسنده : admin ---

 

موز در زبان فارسی دری «کیله» نام میوه و درختی با همین نام است که بومی مناطق حاره‌ای جنوب شرق آسیا، شبه جزایر مالزی، و استرالیا است . امروزه این گیاه در تمام مناطق گرمسیری که از رطوبت مطلوبی برخوردار باشند کاشت می‌شود.

نام علمی:musa sapientum

نتایج یك مطالعه جدید در كالج سلطنتی لندن نشان داده است كه مصرف یك عدد موز در روز به میزان قابل توجهی خطر بروز علائم آسم را در كودكان كاهش می‌دهد.درخت موز در وهله اول برای میوه اش و ضمناً برای تولید فیبر و نیز زیبایی کاشته می‌شود. از آنجائی‌ که گیاه موز نسبتاً بلند و مستقیم و محکم می‌باشد، اشتباهاً به آن درخت می‌گویند، در حالی که واقعیت آن است که آنها فقط شاخه‌هایی هستند که پس از دادن میوه خشک شده و از بین می‌روند. این شاخه‌ها می‌توانند به بلندی بین دو تا هشت متر برسند و برگ‌های آن نیز به حدود سه و نیم متر می‌تواند برسد. میوه موز به صورت خوشه در انتهای ساقه تشکیل می‌شود.


موز از ساقه رشد میكند، كه این ساقه ها شاخه ها را از زیر زمین به بیرون می‌دهند.

گیاه موز در زیر كامل نور آفتاب و در خاكی كه عمل زهكشی آب را خیلی عالی انجام می‌دهد، بهتر رشد می‌كند. خوب بودن خاك در زهكشی بسیار مهم است ، زیرا ریشه های سیر شده از آب در حالی كه هنوز آب داشته باشند در كمتر از یك ساعت می‌میرند. بهتر است كه گیاه موز را در مقابل بادهای تند حفظ كنید ، زیرا می‌تواند برگهای آن را تكه تكه و خرد كند. گیاه موز بسیار پرخور است. خاك باید غنی از مواد مغذی ، كمی دارای اسید ، و به اندازه‌ی كافی رس مانند باشد تا بتواند رطوبت را حفظ كند و نگذارد كه مواد مغذی در خاك فروكش كند تا ریشه كوتاه گیاه نتواند از آنها استفاده كند .تغییر به كودهای طبیعی خوب و ماسه تر می‌تواند گیاه موز رادر برابر نیازهای مواد معدنی بالا پشتیبانی كند .

 

كاشتن ساقه موز



گودالی را با پهنایی در حدود سی سانتیمتر و بیست تا بیست و چهار عمق حفر كنید . ساقه را طوری در گودال قرار دهید كه اتصال بین آن و ساقه مكنده در عمق در حدود پانزده سانتیمتر باشد. اگر مكانتان مسطح نیست ، چشم ساقه باید در گودال به طرف بالا باشد .
خاك را در گودال بریزید و خاك را سخت به پایین ور دهید تا تا هیچ گونه هوایی در آن نباشد . اگر می‌خواهید بیشتر از یك ساقه موز بكارید ، گیاه باید حد اقل سه متر از دیگر فاصله داشته باشد تا بتواند از نور كامل خورشید به خوبی بهرهمند شود . تا هنگامی كه گیاه مستقر نشده است ، ( در آب صرفه جویی كنید ) اندك اندك به آن آب بدهید تا ساقه سالم بماند.



رشد گیاه موز

 

به خاطر رشد سریع گیاه موز ، موز از آن دسته از گیاهانی است كه شما تقریبا می‌توانید بشینید و به رشد آن نگاه كنید . هنگامی كه گیاه موز در حدود سه چهارم رشد كرد، چندین شاخه را در پایه خود تولید می‌كند. یكی را نگه دارید و آنهای دیگر را با یك چاقوی تیز از آن جداكنید. به شاخه نجات یافته گل می‌گویند. بعد از اینكه گیاه مادر میوه می‌دهد ، این شاخه شاخه اصلی گیاهتان خواهد شد.

تنه گیاه موز را دقیقا گروه متراكمی از
برگهای متمركز شده كه به آن سوداستم می‌گویند تشكیل می‌دهد. بعد از اینكه بر روی گیاه موز در حدود سی برگ رویید ، شاخه‌ی میوه از میان آنها و ساقه اصلی سر بیرون می‌آورد، و به عنوان گلهای پایانی آن میشكفد ( دسته ایی از گل در نوك شاخه ). شاخه میوه، سه تا چهار ماه بعد از بیرون آمدنش رشد می‌كند . برگچه گل، شاخه را می‌پوشاند و سپس تقریبا هر روز به عقب غلت می‌خورد ، هر برگچه نمایانگر یك (دست) موز است . درابتدای رشدشان ، دستهای های كوچك به طرف پایین رشد می‌كنند، ولی در طول رشدشان ، آنها انگشتانشان را رو به آفتاب می‌كنند و می‌نمایند كه دارند از بالا به پایین رشد می‌كنند. به این پدیده( رشد با گریز از جازبه) گفته می‌شود .



برداشت موز

 

یك شاخه موز زمانی آماده چیده شدن است كه میوه آن گرد و چاق باشد. در این مرحله گلچه های گل خیلی خشك هستند و به راحتی از نوك میوه میشكنند. برای اینكه موز را برداشت كنید ، ساقه‌ی شاخه موز باید از بالای روی دست موزها به خوبی بریده شود .

موزه به وسیله‌ی گازهای اتیلن و گرمایی كه خود تولید می‌كنند رسیده می‌شوند . برای اینكه حداكثر برداشت موز را داشته باشید ، دسته‌های سبز جداگانه را برای اینكه رسیده شوند بچینید . آن دست را به همراه دیگر موزهای درحال رسیده شدن و یا یك سیب سرخ در درون یك پاكت پلاستیكی ببندید . آن دست موز از گازهایی كه توسط دیگر میوه های در حال رسیده شدن تولید می‌شود ، استفاده می‌كند و به عمل رسیده شدنش سرعت می‌دهد. بسته یا پاكت را در یك مكان سرد قرار دهید ، مانند قفسه ظرف ،( یخچال خیلی سرد است ). بعد از بست و چهار تا بیست و هشت ساعت ، 
میوه های در حال رسیده شدن را بیرون آورید . دست موز اینك خود بتنهایی باید بتواند عمل رسیده شدنش را پایان دهد .

بعد از برداشت، گیاه مادر را به طرف سطح زمین قرار داده وآن را ببرید . (گل) جایش را برای رویش موز سال آینده می‌گیرد .


منبع:
http://elmekeshavarzi.ir
برای دریافت جدیدترین عکسها ایمیل خود را ثبت کنید
ایمیل:
استخدام،کاریابی،اشتغال آخرین ویرایش: - -

 
 
لبخندناراحتچشمک
نیشخندبغلسوال
قلبخجالتزبان
ماچتعجبعصبانی
عینکشیطانگریه
خندهقهقههخداحافظ
سبزقهرهورا
دستگلتفکر